Boekhouden met boekhoudsoftware

Boekhoudsoftware heb je in zo veel verschillende maten en prijzen dat het ondoenlijk is ze allemaal in detail te beschrijven. Wilt u kwaliteit dan komt u uit bij de duurdere pakketten maar ook de goedkope pakketten kunnen prima volstaan. Bij de keuze van het boekhoudpakket is het dus de vraag welke faciliteiten (zoals facturatie, voorraadadministratie, e.d.) voor u van belang zijn.

Ideale boekhoudsoftware verschilt per bedrijf

Online zijn er diverse vergelijkers en rijtjes van boekhoudsoftware te vinden. Ondernemeneninternet.nl heeft bijvoorbeeld een overzicht van boekhoudprogramma's. Eenmanszaakoprichten.nl heeft een vergelijker voor ondernemers die online boekhouden met een eenmanszaak, en ook Ondernemeneninternet.nl heeft onderzoek gedaan naar boekhoudsoftware.

Vaak komen deze rijtjes bij dezelfde aanbieders uit. Exact Online wordt vaak als beste genoemd, maar daar is de prijs ook naar. e-Boekhouden voldoet voor vrijwel elke onderneming en heeft vaak goede acties voor nieuwkomers en kleine bedrijven. Toch wil dat niet zeggen dat je hier lukraak mee in zee moet gaan. Kijk goed of het ook bij jezelf aansluit. Heb jij altijd met Excel gewerkt? Dan zit je misschien helemaal niet te wachten op handige apps of allerlei grafieken. Gebruiksvriendelijkheid is dan misschien voor jou zo belangrijk dat je andere toeters en bellen niet nodig hebt. Heb je een winkel of webshop? Dan is een koppeling met jouw kassa misschien doorslaggevend. Laat je dus vooral niet direct leiden door wat anderen zeggen maar probeer verschillende pakketten even uit en kijk wat het beste bij jou past.

Informeer vooraf

Overleg tevens met je boekhouder welk pakket hij gebruikt, een jaarlijkse conversie kost namelijk veel tijd en geld zodat een besparing op de boekhoudsoftware niet altijd het gewenste effect heeft. Tot slot kan de keuze worden beļnvloed door ervaringen vanuit de branche, het kan daarom verstandig zijn te informeren bij een mede-ondernemer uit de branche.


Copyright © 2001-2017 - Het gebruik van de informatie op deze website is voor eigen risico