Bankzaken: van bedrijfsrekening tot bedrijfsfinanciering

Als ondernemer komt u waarschijnlijk veel in aanraking met uw bank, bijvoorbeeld voor de bankrekening/bedrijfsrekening, bedrijfsfinanciering en/of de hypotheekverstrekking van uw bedrijfspand. Het is van essentieel belang dat het contact soepel en snel verloopt. Denk daarbij aan de afdracht van kasgeld, betalingen van crediteuren/debiteuren, pinbetalingen, het internetbankieren maar ook voor de financiering en verzekering van uw activiteiten.

Prijs en kwaliteit

Bij de keuze van de bank gaat het om de kwaliteit en de prijs die u daarvoor bereid bent te betalen. De kwaliteit van de producten wijkt meestal niet veel van elkaar af (uitzonderingen daargelaten), de service echter wel! Wat betreft de kosten is het verstandig om u daar van te voren goed over te laten informeren.

Overzicht van bekende banken

Vaak bestaat er vooraf reeds een voorkeur voor een specifieke bank. Toch kan het geen kwaad om ook bij de andere banken te informeren voordat u een zakelijke rekening gaat openen zodat een goed beeld ontstaat van het door de eigen bank aangeboden voorstel. Een overzicht van bekende banken voor ondernemers:

Telebankieren

Alle banken bieden een vorm van telebankieren of internetbankieren aan, de meeste ondernemers maken daar dan ook gebruik van. Hoewel de boekhoudsoftware meestal wel aansluit op de bankiersoftware kan het geen kwaad dat van te voren uit te zoeken!

Bij bedrijfsfinanciering heeft u geen keus

Heeft u te maken met een door de bank geregelde bedrijfsfinanciering dan bent u voor de overige bank- en verzekeringszaken meestal ook gebonden aan de betreffende bank.

Verzekering ondernemersrisico

Naast uw bankzaken kunt u bij uw bank meestal ook terecht voor het verzekeren van een aantal ondernemersrisico's. Een beetje rondshoppen kan echter voordeliger zijn!


Copyright 2001-2017 - Het gebruik van de informatie op deze website is voor eigen risico